Artikelindex

Over ons/doelstelling

De Vrienden hebben als doel belangstelling voor het museum op te wekken en inkomsten te verwerven om zo het museum een financiële bijdrage te leveren voor uitbreiding van de collectie of het (mede) realiseren van bijzondere projecten.

De 'Vereniging Vrienden van het Spoorwegmuseum' is in 1970 opgericht en telt bijna 900 leden.

Inmiddels konden tal van extra projecten gerealiseerd worden die anders niet haalbaar geweest zouden zijn. Daarnaast vormen onze Vrienden een vraagbaak voor het museum, zijn onze Vrienden actief binnen de Werkgroep Materieel en doen onze Vrienden wetenschappelijk onderzoek.

 


Beleidsplan 2019 - 2021

Slide 1

Slide 2

Slide 3

Slide 4

Slide 5


Bestuur

 • R. Weurding, Voorzitter
 • E.J. Numann, Vice-voorzitter
 • P.W. van der Vlist, Secretaris en portefeuille Activiteiten
 • M.J.C. Bogaard, Penningmeester
 • F. Storm van Leeuwen, lid, portefeuille Ledenadministratie
 • J.G.P. van Dorp, lid, portefeuille Communicatie
 • M. Bijvoet, portefeuille Social Media
 • M. Klont, portefeuille Ledenwerving/Relatiebeheer

 

Webmaster(s):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (website)

 

 

Facebookbeheerder  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Facebook & Instagram)

 

 

 Redactie VD-digDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (VriendenDienst-digitaal )

 

 

Het bestuur van de vereniging, een nadere kennismaking

Het bestuur van de Vereniging wordt gevormd door onderstaande personen. Op deze plaats een paar wetenswaardigheden over de bestuursleden, die daarbij ook kort hun relatie met “het spoor” toelichten.

Mr. R. Weurding (voorzitter)

Richard WeurdingNa mijn rechtenstudie in Leiden en het vervullen van de militaire dienstplicht ben ik in 1987 als beleidsmedewerker in dienst getreden bij het Verbond van Verzekeraars , de branchevereniging van alle in Nederland werkzame verzekeraars. Vanaf 2000 ben ik daar lid van de directie en vanaf 2006 ben als algemeen directeur eindverantwoordelijk voor alle aspekten van de bedrijfsvoering. Het is een ontzettend leuke en interessante job omdat verzekeraars in onze maatschappij met heel veel relevante maatschappelijke thema’s te maken hebben. Vanuit mijn funktie ben ik lid van het Dagelijks bestuur van VNO-NCW, lid van de SER en bestuurslid van onze Europese koepelorganisatie Insurance Europe. Daarnaast ben ik oa betrokken bij het Nibud, Wijzeringeldzaken (een organisatie waarin veel partijen samenwerken rond financiele educatie), het nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing, en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. “Mijn vader heeft ruim 30 jaar bij de spoorwegen gewerkt in de lijnwerkplaats Leidschendam , waardoor ik al op jonge leeftijd veel met de trein reisde en gefascineerd raakte door alles wat met treinen te maken had. Anders dan mijn vader want die had vooral oog voor de techniek en het reilen en zeilen van de werkplaats. Natuurlijk heb ik ook enkele jaren vakantiewerk gedaan in de lijnwerkplaats, en de proefritten waarbij ik voor in de cabine met de machinist mee mocht rijden staan natuurlijk in mijn geheugen gegrift.”

Mr. Ernst Numann (vice voorzitter)

Ernst NumanGraag stel ik mij, bestuurslid van de Vereniging Vrienden van het Nederlands Spoorwegmuseum, even voor. Mijn naam is Ernst Numann, in het dagelijks leven vicepresident van de Hoge Raad, het hoogste gerechtshof van het koninkrijk. Ik woon in Den Haag en ben gehuwd; wij hebben drie kinderen en vier kleinkinderen. De belangstelling voor ‘treintjes’ is mij met de paplepel ingegeven, kun je zeggen. Mijn vader, elektrotechnisch ingenieur bij Heemaf in mijn geboorteplaats Hengelo, was sinds zijn kinderjaren een spoorwegenthousiast. Hij heeft zijn voorliefde op zijn zoons weten over te brengen (al spreekt mij, als niet-technicus, de technische kant minder aan). Er is geen land dat wij met mijn ouders in vakanties bezochten, of wij brachten er menig uur door op de – soms langdurig treinloze – perrons van stations in plaatsen waar wij verbleven of die wij zelfs maar passeerden. Mijn moeder zorgde er altijd wel voor dat zij een boek bij zich had. Mijn liefde voor het ‘spoorwegwezen’ is altijd blijven bestaan, al ben ik niet zo fanatiek dat ik in extase raak van een afwijkende stam materieel die op een onverwacht moment op traject X-Y verschijnt. Maar mijn liefde voor ‘voertuigen, bestemd voor het verkeer over spoorstaven of geleiderails’ (zoals de Spoorwegwet – je bent jurist of niet – het omschrijft) is nooit verflauwd. Van de kleinste halte tot het grootste knooppunt werken spoorrails als een magneet op mij. Enkele jaren geleden had ik het voorrecht een week te gast te mogen zijn bij de Rhätische Bahn, waar ik kennis heb gemaakt met alle kanten van dat bedrijf, van de baaninspectie via het lappen van de rijtuigramen tot het meerijden op de bok. Met EETC-man Laurens Pit, advocaat en gediplomeerd machinist, mocht ik vorig jaar mee op een van zijn 1200-en, die prachtmachines die Heemaf nog na meer dan 60 jaar tot eer strekken. Ik zie ernaar uit samen te werken met mijn medebestuursleden en met het Museum om de Vriendenvereniging zijn sympathieke doel te helpen bevorderen: het Spoorwegmuseum is het waard!

Ing. Peter van der Vlist (secretaris)

Peter van der VlistVan 1975 tot 2005 werkzaam bij NS en later ProRail in staf- en later managementfuncties bij de Dienst van Exploitatie (rayons Amersfoort, Amersfoort Goederen en Utrecht) en na het ontstaan van ProRail: Verkeersleiding Noordwest (VL-gebieden Alkmaar, Amsterdam, Utrecht en Amersfoort). De laatste drie jaar Hoofd Veiligheid en Milieu bij ProRail in de staf Directie Verkeersleiding in Utrecht. Mede-oprichter en gedurende enige jaren bestuurslid van de STIBANS. Voorzitter van de Stichting NVBS Verzamelingen. “Mijn eerste herinneringen aan het spoor zijn treinreizen van Amersfoort naar mijn oma in Enschede. Ik zal zo’n 7 jaar geweest zijn en ik weet bijna zeker toen ook voorin in materieel ’40 te hebben meegereden: de cabine met daarachter de grote bagageruimte en de rolluiken zie ik nog helder voor me. De vele jaren die ik in Hilversum woonde en waar ik dus vaak op het station kwam hebben ongetwijfeld bijgedragen aan mijn voorliefde voor het materieel ’36. Natuurlijk waren er de vele 8-daagse abonnementen waarmee het hele land werd doorgereden om zo vele foto’s te maken van het toen nog volop aanwezige mooie groene stroomlijnmaterieel. Hoe oud ik was toen ik voor het eerst in het Spoorwegmuseum kwam weet ik niet meer, maar het zal midden jaren zestig geweest zijn. Ik herinner me de cabine van mat’46 met daarachter het grote wiel nog goed. Het was ook in ons museum dat de plannen voor de oprichting van de Stibans vorm kregen. Het is dan ook meer dan symbolisch om straks de aankomst van de 252, het enige bewaarde treinstel materieel’36, in het museum van dichtbij te mogen meemaken: soms komen dromen toch uit."

Max Bogaard (penningmeester)

Max BogaardSinds juli 2017 ben ik gepensioneerd. De laatste 15 jaar was ik directeur/eigenaar van een adviesbureau op het gebied van employee benefits (zoals: pensioenen, zorg en arbeidsongeschiktheid). Cliënten zijn met name buitenlandse bedrijven met vestigingen in Nederland. Een afzonderlijk bedrijfsonderdeel zich richt op de ondersteuning van besturen van pensioenfondsen. Daarvoor ben ik werkzaam geweest bij diverse verzekeringsbedrijven in Rotterdam, Basel (Zwitserland) en ’s-Hertogenbosch. Ik woon in Rosmalen, ben gehuwd en heb 3 kinderen en 5 kleinkinderen.
De belangstelling voor spoorwegen loopt als een rode draad door mijn leven. Altijd woonachtig geweest aan of in de directe omgeving van het spoor. Zo stond mijn geboortehuis in Eindhoven aan het toen nog deels in gebruik zijnde “Bels lijntje” (Eindhoven - Neerpelt). Tot ontwikkeling kwam mijn belangstelling tijdens de periode dat ik in Zwitserland woonde en werkte en in de periode dat ik in Boxtel woonde dicht bij het “Duits lijntje” (Boxtel - Wesel). In de latere periode met mijn eigen zaak was ook die (natuurlijk) weer aan het spoor gelegen, in dit geval aan de lijn ’s-Hertogenbosch- Nijmegen. De belangstelling voor spoorwegen richt zich met name op de geschiedenis (zo heb ik een aardige bibliotheek over spoorwegen in binnen- en buitenland) en modelspoorwegen.Sinds een aantal jaren ben ik lid van de Vereniging en verheug mij er op een bijdrage te leveren aan het bestuur, waaronder de taak als penningmeester. Ik hoop op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan het in stand houden en uitbouwen van de unieke verzameling van het Spoorwegmuseum.

Frans Storm van Leeuwen (ledenadministrateur)

Frans Storm van LeeuwenIk ben sinds 2016 gepensioneerd en was tot die tijd werkzaam bij Rijkswaterstaat. Ik woon met mijn vrouw in Zwijndrecht. Ik was tot voor kort als penningmeester betrokken bij de Utrechtse historische uitgeverij Matrijs (boeken op het terrein van streek- en stadsgeschiedenis, bouwhistorie, archeologie- en architectuurgeschiedenis, waterstaatsgeschiedenis). “Ik kreeg al op hele jonge leeftijd belangstelling voor het spoor. Toen ik 4 jaar was, liep ik op een viaduct bij Haren/Onnen heen en weer om de rangerende stoomlocomotieven te volgen en sindsdien liet het me niet meer los. Toen ik 8 jaar was, bezocht ik voor het eerst het Spoorwegmuseum en zag daar o.a. de 3737 die toen de nieuwste aanwinst van het museum was. Ik werd ook lid van de NVBS, waar ik van 1982 tot 1995 penningmeester van de excursieafdeling ben geweest. In de afgelopen tijd heb ik diverse publicaties verzorgd over spoorwegen, o.a. over de spoorwegwerken in Utrecht in de jaren 1930 en 1940.”

Martijn Bijvoet (social media)

Martijn Bijvoet.Graag stel ik mij middels dit korte stukje aan u voor. Mijn naam is Martijn Bijvoet, ik ben 34 jaar oud, getrouwd en vader van twee prachtige dochters. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als docent geschiedenis op de mavo, havo en het vwo. Daarnaast werk ik als educatief auteur aan een methode voor geschiedenisonderwijs en ben ik assessor op de lerarenopleiding geschiedenis in Utrecht. Mijn affiniteit met het spoor (met name elektrische locs en treinen) is al vroeg in mijn jeugd ontstaan. Opgegroeid in het Noord-Hollandse Heiloo, nabij het station ging ik regelmatig treinen kijken en heb in die hoedanigheid zo’n beetje alle klassieke elocs leren kennen en de verschillende treinstellen. Daarnaast verzamel ik sinds mijn derde levensjaar Nederlandse treinen in schaal h0. Op mijn zolder ben ik dan ook bezig met een mooie baan, hoewel ik daar sinds de komst van mijn kinderen aanzienlijk minder tijd voor heb. In het bestuur hoop ik in te zetten om meer jonge mensen voor de Vriendenvereniging te enthousiasmeren.

Peter van Dorp (communicatie)

Peter van DorpMijn wieg stond pal naast de Hoekse Lijn. Van mijn ouders weet ik dat ik al als peuter met mijn neus tegen het raam gedrukt naar de elektrische treinstellen van de NS stond te kijken. Mijn vader reisde per trein naar zijn werk bij Unilever in Rotterdam. En diezelfde treinstellen brachten ons gezin - een auto hadden we toen nog niet - naar familie, of naar het strand van Hoek van Holland. Als we naar “de eilanden” gingen, dan begon de reis per elektrisch treinstel naar Rotterdam om vanuit de Rosestraat per RTM motortram te worden vervolgd naar Voorne-Putten. Mijn belangstelling voor het interessante (tram)bedrijf van de RTM leidde er toe dat ik in mijn middelbare schooltijd, daartoe gestimuleerd door een van mijn leraren, een aantal jaren meehielp in het depot Hellevoetsluis. Mijn passie voor tram & trein bleef zich ontwikkelen: in 1977 werd ik conducteur bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, later chef trein. Samen met anderen heb ik jarenlang de stoomritten van de SSN begeleid als conducteur en was ik betrokken bij het opstarten van historisch railvervoer in Amsterdam. Later zou ik de initiatiefnemer worden van de repatriëring van het RTM-Sperwer-tramstel uit Oostenrijk. En waar het hart vol van is, vloeit de pen van over: af en toe komt u een foto of artikel van mij tegen in een railtijdschrift. Onderwerpen die aan de orde kwamen zijn onder andere de RTM en NS treinstellen in de DDR. Beroepsmatig ben ik min of meer in de Unilever-voetsporen van mijn vader getreden. Ik vervul een directiefunctie bij een internationaal distributiebedrijf dat “personal care”- producten naar zogenaamde “developing markets” exporteert. Ik houd mij onder andere bezig met namaakbestrijding, een steeds groter wordend en nog altijd onderschat probleem dat zeer schadelijk is voor de wereldeconomie. Ik reis veelvuldig naar Azië en het Midden Oosten voor overleg met verschillende betrokken internationale partijen. Voor onze Vriendenvereniging zie ik minimaal twee uitdagingen: hoe kunnen wij ook aantrekkelijk zijn voor de generatie na ons? En op welke manieren kunnen wij als Vereniging van toegevoegde waarde zijn voor het Spoorwegmuseum? Hiervoor wil ik mij de komende tijd graag inzetten. Ik ben getrouwd met Anja; samen hebben we een zoon die al de nodige voetplaatritten achter de rug heeft. Hoewel mijn gezinsleden ook hun eigen passies hebben, delen zij zeker ook de mijne. Want elke gezinsvakantie slagen wij er weer in om een gezamenlijke, nieuwe spoorherinnering toe te voegen aan de groeiende lijst met mooie ervaringen.

Maarten Klont (ledenwerving/relatiebeheer)

Het is mij een grote eer en een waar genoegen mij aan u te mogen voorstellen. Mijn naam is Maarten Klont, ik ben 35 jaren oud en woon gelukkig samen met mijn Franse vriendin in Utrecht. Als mij vroeger gevraagd werd wat ik worden wilde, antwoordde ik steevast “machinist”! Mijn collectie houten en elektrische treinen werd dan ook vanaf jonge leeftijd opgebouwd. Maar kleine jongetjes worden met de jaren vanzelf groot. Na een studie architectuur heb ik besloten om mijn loopbaan eerst maar te starten binnen de bouwsector. Inmiddels werk ik al enkele jaren voor een groot ingenieursbureau en heb van daaruit de connectie met het spoorse weten te vinden. Naast het velen reizen met de trein heb ik in het afgelopen jaar met veel plezier enkele opdrachten mogen uitvoeren voor het Spoorwegmuseum.

Ik vind het leuk om met een creatieve blik naar vraagstukken binnen de Vriendenvereniging te kijken en deze met een flinke dosis aan enthousiasme op te pakken. Dit wil ik graag als bestuurslid inzetten voor de vraagstukken die er nu en in de toekomst voor de vereniging liggen.

 


 

  ANBI VERKLARING

Sinds 1 januari 2014 dient een ANBI op haar internetsite de volgende gegevens te publiceren:

1) De naam van de instelling: Vereniging van Vrienden van het Nederlands Spoorwegmuseum

2) Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer: 8063.18.351

3) Het post- of bezoekadres van de instelling: Secretariaat, Kamperzand 13, 1274 HK Huizen

4) De doelstelling van de ANBI: De vereniging stelt zich ten doel

  • het wekken van belangstelling voor - en het verlenen van steun aan - het Nederlands Spoorwegmuseum
  • het bevorderen van kennis en studie van het openbaar vervoer

5) De hoofdlijnen van het beleidsplan: zie de ingesloten jaarstukken

6) De functie van de bestuurders: mr R. Weurding (voorzitter), mr E. Numann (vicevoorzitter), ing P.W. van der Vlist (secretaris), M.J.C. Bogaard (penningmeester), F. Storm van Leeuwen (ledenadministrateur), M. Bijvoet (lid), J.G.P. van Dorp (lid), M. Klont (lid)

7) het statutaire bestuur en de beleidsbepalers ontvangen geen beloning voor hun inspanningen.


Financiën

Loading...


Jaarverslag bestuur 2021

Het bestuur heeft in 2021 vergaderd op 13 februari, 15 mei, 29 juni, 25 september en 20 november. Als gevolg van de omstandigheden vonden de vergaderingen digitaal plaats. Namens het spoorwegmuseum was steeds aanwezig de heer P.P. de Winter (conservator).
Diverse onderwerpen stonden op de agenda. Hieronder een samenvatting.

Algemeen

De voorzitter heeft enkele keren contact gehad met de directie van het museum. Het museum is onwaarschijnlijk hard geraakt door de coronamaatregelen. De opening van de tentoonstelling over spooraffiches (‘Spoor van Verbeelding’), die in februari zou plaatsvinden, is uitgesteld tot 2 maart. Het museum is weer opengegaan op 5 juni. Gezien de coronamaatregelen konden aanvankelijk per dag 1550 bezoekers terecht in het museum. Later konden, met tijdslot en e-ticket, maximaal 1750 bezoekers per dag komen. Het museum functioneerde sinds 25 september weer als voorheen, de 1,5 metermaatregel gold vanaf dat moment niet meer voor musea. Alleen voor zaalverhuur gold een maximale bezetting. Het museum beleefde qua bezoekersaantallen een, gegeven de omstandigheden, goede zomer.

Er komen twee gedenkjaren aan: in 2024 volgt een tentoonstelling over 150 jaar Maliebaanstation. In 2027 bestaat het museum 100 jaar, dan wordt een speciale tentoonstelling over dit thema georganiseerd. In 2022 worden de tentoonstellingen ‘Post op het Spoor’ en een kleine tentoonstelling over de treinramp in Harmelen (8 januari 1962) gehouden.

De registratie van het bestuur als UBO (Ultimate Beneficial Owner) is noodzakelijk. De bestuursleden moesten aangemeld worden als UBO. Dit is gebeurd bij de Kamer van Koophandel.

Bedrijfsvrienden

De werving van Bedrijfsvrienden verloopt stroef, mede gezien de huidige omstandigheden met betrekking tot corona. De bedrijven Volker, BAM en Strukton zijn benaderd. VolkerRail zal een contract voor drie jaar tekenen. ASR is benaderd of ze het lidmaatschap als Bedrijfsvriend zullen verlengen. Er zullen bordjes in de hal van het museum worden opgehangen met de namen van de Bedrijfsvrienden die 5.000 euro of meer doneren. Het bestuur is op zoek naar hulp bij de benadering van bedrijven om Bedrijfsvriend te worden. ASR zet de donatie als Bedrijfsvriend voort in 2022 en 2023.

Samenstelling bestuur

De uitvraag in de VriendenDienst-digitaal om extra handjes voor het bestuur van leden met relevante vaardigheden is herhaald. Martijn Bijvoet is welkom geheten in het bestuur. Hij heeft enkele vergaderingen meegelopen en was bereid toe te treden tot het bestuur. In de ledenvergadering is hij formeel benoemd. Intern het bestuur staat de voorzitter stil bij het vertrek van Diederik Brandwagt en Frans Heijnen. In de ALV werd hier nader aandacht aan besteed. Als nieuw bestuurslid is Maarten Klont genoemd. Er volgt een verkennend gesprek. Mogelijk kan benoeming in de ALV van 2022 plaats vinden.

Contributie

Per 1 januari 2021 zijn 10 nieuwe leden ingeschreven en telde de vereniging 774 leden en drie donateurs. Er is tot nu toe 32.000 euro aan contributie ontvangen. 150 leden moesten worden gerappelleerd. Hiervoor moest het ledenbestand worden gesplitst. Leden die wel e-mail hebben (opgegeven), kregen dit rappel per e-mail, de overige leden kregen een brief. De secretaris zorgde voor de tekst en de verzending. Het bestuur besluit dat nieuwe leden die na 1 november lid worden, voor het volgende jaar betalen en dan gratis lid zijn voor de resterende tijd van het lopende jaar. In 2021 zijn er 48 nieuwe leden bijgekomen; er hebben 12 leden opgezegd en 23 leden zijn geroyeerd omdat zij hun contributie niet hebben betaald. 2 leden zijn overleden. Eind 2021 bedraagt het aantal leden 785.

Wijziging statuten

Namens het bestuur wordt de plv voorzitter gemachtigd om de Statuten van de vereniging, zoals vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering bijeen op 31 oktober 2020, te laten verlijden bij een notaris. De statutenwijzigingen, inclusief de noodzakelijk geworden bepaling omtrent “ontstentenis en belet”, werden op de agenda voor de ALV gezet en worden na goedkeuring in de Statuten verwerkt. Dit wordt een notariële akte.

Lidmaatschap voor het leven

De contributiebedragen voor de contributie voor het leven worden vastgesteld. Voor leden onder de 60 jaar bedraagt de contributie eenmalig 2000 euro en voor leden van 60 jaar en ouder eenmalig 1500 euro. Dit besluit werd voorgelegd aan de ALV.

Kennismaking met de directie van het Nederlands Transportmuseum

De voorzitter en de secretaris hebben een gesprek gehad met de directie van het Nederlands Transportmuseum. Dit museum is een koepelorganisatie van diverse verenigingen en daarom heeft het museum een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Het behoud van (soms letterlijk) rijdend cultureel erfgoed staat voorop. Het TEE-materieel moet nog naar Nieuw Vennep worden overgebracht. In het gesprek is nogmaals benadrukt dat de Vrienden indertijd maximaal twee rijtuigen wilden kopen van de Stichting TEE. Het NTM streeft zelf op termijn naar een rijdende trein. Onze bedoelingen wat betreft restauratie van twee bakken zijn bekend bij het bestuur van het NTM.

Project Railrookies

De Railrookies zouden na hun 13e verjaardag lid kunnen worden van een daartoe nog op te richten speciale Jongerenafdeling van de Vrienden. In het kader van naamsbekendheid zouden wij misschien met een stand aanwezig moeten zijn op de Railrookiesdag van 2022.
De vraag is, wat kan de vereniging deze kinderen aanbieden? In het bestuur wordt de suggestie besproken om een bijeenkomst te plannen met een aantal oudere Railrookies (in samenwerking met het museum), en hen mee te laten denken over het aanbod van de vereniging. Het bestuur realiseert zich dat het moeilijk is deze groep te mobiliseren. Een afvaardiging van het bestuur is aanwezig op de Railrookiesdag op 7 november om de ‘sfeer te proeven’ en te bekijken wat de vereniging kan bieden aan deze doelgroep.

De Railrookies dag is geënt op jonge kinderen. Slechts een kleine groep is doelgroep van onze vereniging. Ondanks onze inspanningen zal het moeilijk zijn om de Railrookies te interesseren. Contributie betalen kan een drempel zijn, hoewel het museum dit jaar voor het eerst contributie gaat innen bij de Railrookies.

Zichtbaarheid vereniging

Het bestuur streeft ernaar de Vrienden meer zichtbaar te maken op social media en zeker ook in het museum. Folders die beschikbaar zijn, toelichtingsbordjes bij objecten waarop onze naam wordt genoemd, op billboards. Overwogen wordt in 2022 weer folders mee te sturen met Railmagazine en Op de Rails. Eventueel moet de folder herdrukt worden. Dit is niet vanwege het aantal nog beschikbare exemplaren, maar op basis van eventuele suggesties voor een ander ontwerp.

ALV en Vriendenrit 2021

Deze zijn gehouden op zaterdag 30 oktober 2021. De Vriendenrit is gereden met de 766 en met de 386, zes bakken Hondekop materieel. Er zijn een fotoreportage en een verslag van de op 30 oktober te houden Vriendenrit opgenomen in de Vriendendienst van november.

Plannen ALV/Vriendendag 2022

Depot Blerick is een interessante locatie om de ALV te houden. Het is onzeker of we daar terecht kunnen i.v.m. de onmogelijkheid om de ruimte te verwarmen. In het eerste kwartaal van 2022 wordt besloten of we naar Blerick willen/kunnen.

Lopende of komende aanvragen museum.

De restauratie van treinstel 252 (Mat’36) heeft alle aandacht. Het streven is het treinstel gereed te hebben in mei 2023. Het digitaliseren van de collectie gaat gewoon door. De tentoonstellingen ‘Post op het Spoor” en ‘Harmelen 1962-2022’ werden voorbereid. De restauratie van de SS goederenwagen wordt mogelijk aangemeld als een aanvraag voor een bijdrage van de Vrienden. Restauratie in rijvaardige staat van loc 1125 staat voorlopig niet bovenaan het lijstje. De TEE valt voorlopig voor de Vrienden af als iconisch project. Treinstel 252 (Mat’36) is een goede opvolger, zo heeft het bestuur besloten. Het bestuur is van mening dat het goed is bij dit project financieel bij te springen.


 

Disclaimer

Ondanks de constante zorg en aandacht die aan de samenstelling van deze website wordt besteed, is het mogelijk dat de informatie die hier wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. De informatie op deze website wordt regelmatig aangevuld en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht. Een bezoeker mag geen auteursrechtelijke beschermde werken of andere op deze website opgeslagen informatie openbaar maken of verveelvoudigen zonder toestemming van de het bestuur van de vereniging (ook niet via een eigen netwerk). Het bestuur kan er niet voor instaan dat de informatie op deze website geschikt is voor het doel waarvoor de informatie door u wordt geraadpleegd. Alle informatie, producten en diensten worden aangeboden in een staat waarin deze zich feitelijk bevinden en zonder enige (impliciete) garantie of waarborg ten aanzien van hun deugdelijkheid en geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins. Het bestuur sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website, of met de (tijdelijke) onmogelijkheid om de website te kunnen raadplegen. De vereniging is ook niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die het gevolg is van het gebruik van informatie die door middel van deze website verkregen is.

Hits: 20762

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.