Fabrieksplaten in de motorwagen van de 114Tijdelijk in een roze uitvoering! (Foto: Peter v.d. Vlist)

Naast de bekende rode kleur en de vertrouwde emaille nummerborden keerden in 2010 ook de bekende bronzen fabrieksplaten in de motorwagen van de 114 terug.
Niet de originele, die waren verdwenen….

Replica van het fabrieksbord van de NSM 114. (Foto: Peter v.d. Vlist)Al sinds 2001 zijn er onderdelen bewaard uit afgevoerde DE3-en die allemaal in Blerick terecht kwamen, bestemd voor de toen voor het museum bestemde 114. Helaas waren de originele bronzen fabrieksborden uit de motorwagen verdwenen maar gelukkig konden ze op initiatief van Marlo Snel, de toenmalige loodsbeheerder in Blerick en lid van onze Vereniging, gegoten worden door Wim Hendriks. Het benodigde materiaal werd verzameld uit eerder afgevoerde soortgenoten van de toekomstige museum DE3 en de leverancier van de borden heeft het materiaal hergebruikt. De kosten voor het fabriceren van de fabrieksplaten kwamen voor rekening van de Vereniging Vrienden van het Spoorwegmuseum waarna de bijzonder fraaie replica’s werden geschonken aan het museum voor plaatsing in de 114.

Het begin van de rode kleur (foto: Peter v.d. Vlist).

Hits: 3049

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.