Afscheidsrit mat.'64

Museumtreinstel 876 wordt in Amersfoort op “pole position” gerangeerd. (Foto: Peter van Dorp)Een grote schare belangstellenden heet Plan V welkom in Het Spoorwegmuseum (Foto: Peter van Dorp)Enkele tientallen Vrienden maakten op zondag 25 september 2016 de afscheidsrit van het fameuze materieel ’64 mee.

De rit begon in Maastricht en bracht vele treinliefhebbers, machinisten en conducteurs via diverse plaatsen uiteindelijk om iets na half vijf in Het Spoorwegmuseum. De trein, bestaande uit vier tweetjes Plan V –waaronder museumstel 876- werd door een grote schare publiek warm welkom geheten.

NS machinist Patrick Lippus die de laatste meters aflegde overhandigde minuten later de treinsleutel van de 876 aan museum directeur Marten Foppen.

Museumdirecteur Marten Foppen neemt de treinsteutel van museumstel 876 in ontvangst uit handen van NS meester Patrick Lippus (Foto: Peter van Dorp)

Hits: 3623

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.