Indrukwekkende materieelshow bij Tosti’s, Truffels en Treinen

Daar staat ze dan: onze RD! (Foto: P. v.d. Vlist)En dan niet een show met materieel in een keurige line up, maar een groot aantal restauratierijtuigen verspreid in de grote hal van Wereld 4 in het museum. De tentoonstelling Tosti’s, Truffels en Treinen had het motto ‘eten en drinken in de trein’ en de bezoeker van de tentoonstelling kan wat dat betreft zijn hart ophalen. Na de presentatie van de gerestaureerde RD 7659 kon het publiek vanaf 23 juni 2020 in de opgestelde rijtuigen kijken en genieten van het in veel gevallen imponerende interieur.


Uit Duitsland waren drie rijtuigen afkomstig: twee bekende rijtuigen van de Rheingold (eigendom van de Freindeskreis Eisenbahn Koln) en het TEE-restauratie rijtuig (eigendom van het DB Museum in Koblenz). Een opvallende verschijning was natuurlijk ook het Mitropa-restauratierijtuig van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Maar dat geldt ook voor het luxe restauratierijtuig van de Wagons Lits (eigendom van ons museum), het schitterend gerestaureerde restauratierijtuig van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij en natuurlijk de grote blikvanger, ‘onze’ RD 7659. Uit Belgie kwamen een restauratierijtuig en het bar/discorijtuig SR3.

*******

Hits: 1304

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.