Afscheid oudste Dubbeldeks Materieel (DDM-1)

AmersfoortAlkmaarOp 15 december 2019 nam de NS afscheid van haar eerste dubbeldekker, de DDM-1. In een speciaal daarvoor georganiseerde afscheidsrit werd in samenwerking met de NVBS een deel van haar voormalig werkterrein bereden. De rit startte in Amersfoort waarna er via Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Zandvoort, opnieuw Haarlem en Amsterdam via Lelystad en Zwolle terug naar Amersfoort werd gereden.

De NS gaf de Vrienden de gelegenheid mee te rijden op deze bijzondere rit. Gekozen werd voor samenstelling 7208 met als trekkende- en duwende kracht de 1768. Reden hiervoor is dat de Bvk van dit “treinstel” reeds bezit was van het Spoorwegmuseum. Deze werd echter bij de re-activatie van het materieel in 2016 terug in de actieve dienst genomen waardoor haar carrière als museum rijtuig met drie jaar werd uitgesteld.

Het werd een zeer geslaagde rit waarbij de 500 meereizende fans werden getrakteerd op mooie fotostops en een heuse line-up in Zwolle met de iets jongere broer van dit materieel de DDAR.

ZandvoortHaarlem

AmsterdamLelystadZwolle

[De foto's en tekst zijn van onze Facebook beheerder: Martijn Bijvoet]

Hits: 2965

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.