Officiële overdracht DM'90 aan het Spoorwegmuseum

Op woensdag 29 augustus 2018 is dieseltreinstel 3426, beter bekend als de “Buffel”, door NS-Reizigers overgedragen aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ter gelegenheid daarvan werd door het treinstel een rit gereden die ’s-morgens in Blerick begon. De laatste rit van een dieseltreinstel in de NS reizigersdienst voerde via Venlo, ’s-Hertogenbosch, Utrecht Centraal naar Amersfoort. Na een tankbeurt aldaar werd de laatste etappe afgelegd naar het museum aan de Utrechtse Maliebaan. De rit werd door enkele tientallen Vrienden meegemaakt.

Na aankomst in het museum op het spoor langs het seinhuis, werd het treinstel overgedragen aan Hoofd Collecties Peter-Paul de Winter die zichtbaar zeer verheugd met de nieuwe aanwinst was.

Het treinstel staat voorlopig in het depot te Blerick.

 

 

Treinstel 3426 arriveert na een carrière van slechts zo’n 20 jaar in het Spoorwegmuseum.  Dieselmotorwagen “Blauwe Engel” 21 lijkt de moderne nieuwe aanwinst een warm welkom te heten. (Foto: Peter van Dorp)Op de diverse stations (hier in Den Bosch) die de Buffel voorafgaand aan de overdracht aan het Spoorwegmuseum aandeed, vermeldde de CTA bak de bijzondere rit als “De Buffel Express". (Foto: Peter van Dorp) De Buffel in Geldermalsen tijdens zijn laatste rit in de NS reizigersdienst. (Foto: Peter van Dorp)Machinist Bern-Jan Kraan die de laatste rit van de Buffel voor NS Reizigers reed vertelt de pers dat “het een historisch moment is”. Op 29 augustus 2018 reed de 3426 immers de allerlaatste reizigerstrein met dieseltractie van NS. (Foto: Peter van Dorp)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 2735

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.