Gepubliceerd: woensdag 11 oktober 2023

Vriendenrit 2023

Op zaterdag 7 oktober vond de Vriendenrit 2023 plaats. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om voor de Vrienden iets exclusiefs te organiseren. Met de plan U DE3 151 van de Stichting 2454 CREW werden de havensporen ten westen van Amsterdam bereden. Zo werden er fotostops georganiseerd in de Houtrakpolder, de Rietlanden en de TMA terminal. Plaatsen waar vrijwel nooit een reizigerstrein komt, laat staan historisch Nederlands spoorweg erfgoed, werden tot zichtbaar genoegen van de Vrienden aangedaan. Onder de Lees Meer knop staat een filmische impressie van de totale rit en hierboven een foto vanuit het hart van de Amsterdamse havens. Méér over de Vriendenrit 2023 leest u in de herfsteditie van de VriendenDienst die dit najaar verschijnt.

De organisatie denkt nu al na over wéér een bijzondere Vriendenrit in 2024. Wilt u dan mee? Wordt dan óók Vriend van het Spoorwegmuseum. Alle info vindt u op deze site.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.