Gepubliceerd: vrijdag 09 juli 2021

SPOORWEGMUSEUM OP UTRECHT C

Het Spoorwegmuseum en Utrecht Centraal hebben samen een plan bedacht om leegstaande panden in de stationshal aantrekkelijk te houden. Op Utrecht CS komen dagelijks meer dan 200.000 reizigers die in de stationshal een divers aanbod aan winkels en horeca tegenkomen. Deze panden komen soms leeg te staan wat voorbijgangers natuurlijk niet bepaald een gastvrije ervaring geeft.

Daarom heeft NS Stations samen met het Spoorwegmuseum een idee ontwikkeld zodat de reiziger geen lege, donkere panden meer treft in de stationshal.


Voor deze lege panden wordt een modulair systeem van metalen frames gebouwd waarop doeken kunnen worden gespannen. Op deze doeken komen de verhalen van het Spoorwegmuseum. Deze worden regelmatig vervangen zodat de reiziger steeds een nieuwe ervaring meekrijgt. Ook voegen we verlevendiging toe middels collectiestukken uit het museum. Voor dit project heeft het museum een subsidieaanvraag gedaan bij het Ondernemersfonds Utrecht die deze week is toegekend.

In september zal dan de eerste Spoorwegmuseum winkelruimte te zien moeten zijn.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.