Restauratieverslag Plan D-rijtuig RD 7659

Foto: Rolf van Gent.De werkzaamheden aan de RD 7659 zijn in volle gang.Foto: Rolf van Gent.

De restauratie van dit rijtuig wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden en de Goede Doelen Stichting NH1816. Aan het rijtuig is in de loods in Blerick al behoorlijk gewerkt, alles ter voorbereiding op wat toch een soort revisie gaat worden: de bak wordt geschuurd, gestraald en geschilderd en het interieur wordt onder handen genomen.

Op 21 augustus werd buiten de loods met een belangrijke fase van de restauratie begonnen: het onder de bak weghalen van de draaistellen die voor een revisie naar een bedrijf in Duitsland zijn gebracht. De bak werd met hulp van twee grote kranen van de draaitellen gelicht en tijdelijk op bokken geplaatst. Het is de bedoeling dat de RD volgend jaar centraal staat tijdens de tentoonstelling rond het thema ‘eten en drinken in de trein’.

Foto: Rolf van Gent.Foto: Rolf van Gent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Update 2 december 2019:

Foto: Rolf van Gent.De draaistellen van de 7659 zijn overgebracht naar Duitsland. Bij de controle van de staat waarin ze verkeren is daar gebleken dat er toch wel het een en ander moet gebeuren. Foto: Rolf van Gent.De vele jaren stilstand hebben de draaistellen geen goed gedaan en het is heel waarschijnlijk dat een aantal onderdelen nieuw moet worden aangemaakt. Hoe dan ook, er wordt hard gewerkt aan wat toch wel een revisie van de wielstellen mag worden genoemd. De bak van de 7659 heeft na het vertrek van de draaistellen enige tijd buiten gestaan op bokken. Maar op 12 november was het zo ver dat met hulp van de twee (kleinere) kranen het rijtuig de loods kon worden ingetrokken. Daar zal een ook grote en ook belangrijke klus worden opgepakt: het stralen van het rijtuig. De werkplek wordt voor die gelegenheid afgeschermd en na een paar weken kunnen de verdere werkzaamheden aan de RD daar weer worden opgepakt. Uiteraard wordt u dan weer hier geïnformeerd en midden januari ook weer in de VD-digitaal.


Update 25 december 2019:

De plaatjes laten duidelijk zien hoe ‘ons’ rijtuig er uit zag toen het binnen stond. En dan is het toch een mooi beeld als je het rijtuig na het ‘stralen’ terug ziet. Er wordt hard gewerkt in Blerick.

Zodra er weer nieuwe beelden beschikbaar zijn wordt u door ons op de hoogte gesteld.

Foto: Rolf van Gent.

Foto: Rolf van Gent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Rolf van Gent.

Foto: Rolf van Gent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Update 27 februari 2020:

Op transport! Naar het museum voor de finale afwerking.

 Op transport! Foto: Peter-Paul de Winter.Aankomst in het museum.

 

 

 

 

 

 


Update 14 april 2020:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.