Gepubliceerd: woensdag 24 mei 2023

Mat '36 treinstel gearriveerd op de Maliebaan

mat36 blerickOp zondag 21 mei is de laatste vertegenwoordiger van het roemruchte materieel '36 -het prachtig gerestaureerde treinstel 252- van het museumdepot in Blerick overgebracht naar het Spoorwegmuseum. Het transport was aanvankelijk gepland op zaterdag 13 mei maar moest vanwege een defect lager worden uitgesteld. De bijzondere overbrengingsrit gebeurde geheel in stijl: het treinstel werd overgebracht door de museumtreinstelen 273 (mat '46) en 368 (mat '54). De reden hiervoor is dat de 252 (nu) nog niet rijvaardig is.

Nog diezelfde zondagavond werd de 252 naar binnen gerangeerd om haar plek in te nemen in de in opbouw zijnde tentoonstelling "Onder Hoogspanning". Deze tentoonstelling is gewijd aan de elektrificatie van het zogenaamde middennet nu 85 jaar geleden. NS stelde speciaal voor deze grootschalige elektrificatie het materieel '36 in dienst. De tentoonstelling is vanaf 26 mei toegankelijk voor het pubiek.

Kijk voor meer foto's en video's op onze Twitter en Facebook pagina. Tevens heeft RTV Utrecht een artikel over de Mat '36 geschreven.

Ook De Utrechtse Internet Courant (DUIC) heeft een artikel.

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.