Gepubliceerd: zondag 02 april 2023

Algemene ledenvergadering 2023 en Vriendenrit

De Algemene ledenvergadering (ALV) 2023 zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 24 juni a.s. Net als vorig jaar bent u dan weer welkom in het Spoorwegmuseum, de vergaderlocatie wordt t.z.t. bekend gemaakt. De agenda voor de vergadering en de bijhorende vergaderstukken zullen rond 10 juni op het ledengedeelte van de website worden geplaatst.

Aansluitend op de vergadering zal Erik Plomp (conservator techniek) een presentatie verzorgen over de dan geopende tentoonstelling ‘Hoogspanning’. Hij zal ingaan op de voorbereiding, de opbouw en andere bijzonderheden van deze zeer bijzondere tentoonstelling. Uiteraard wordt dan ook aandacht besteed aan de blikvanger op de tentoonstelling: het in Blerick gerestaureerde treinstel 252, de enig overgebleven vertegenwoordiger van het mat’36.

Het is al weer enige tijd geleden dat de traditionele Vriendenrit aansluitend op de vergadering werd gepland. Bij de voorbereiding van de ALV van dit jaar werd al duidelijk dat het allerminst zeker is dat weer met het museummaterieel gereden kan worden. Dit heeft te maken met administratieve procedures m.b.t. de toelating van het museummaterieel op het spoorwegnet. Mochten die al geregeld zijn dan speelt nog het beleid van NS waarbij het in deze tijd van personeelskrapte wél rijden van ‘hobbytreinen’ niet passend wordt geacht. We moeten daar begrip voor opbrengen.

Inmiddels is de voorbereiding van een Vriendenrit in het najaar van 2023 gestart. Gedacht wordt aan zaterdag 7 oktober. Nadere bijzonderheden, zowel over de datum als de bestemming, worden uiteraard op tijd bekend gemaakt. U leest daarover meer op onze website.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.