Postzegelsetje van 5 zegels

Foto: Peter v.d. Vlist.

 

Het nieuwe postzegelsetje van PostNL is uit!

In opdracht van de vereniging is een foto, gemaakt door Peter van der Vlist, gekozen voor deze zegelset, die vanaf nu in een beperkte oplage wordt aangeboden in de Vriendentoko.

De zegels kunnen uiteraard als frankering worden gebruikt, maar zullen ook niet misstaan in een verzameling.


 

Vervolg lezing Hans Nahon op 13 maart 2019

Hnas NahonDe Vrienden die op 21 november vorig jaar aanwezig waren in de Wachtkamer Derde Klasse in ons Museum herinneren zich ongetwijfeld de boeiende presentatie van Hans Nahon. Het was de bedoeling dat hij die avond het een en ander zou vertellen over vier goederenwagens die in de collectie van het museum zijn opgenomen. Het werden er twee. Niet omdat over die andere twee niets interessants te vertellen zou zijn, maar gewoon omdat de avond al gevuld werd met het verhaal over de eerste twee. Er werd voor gekozen er een vervolg avond aan vast te knopen.


Dwarsliggerwagen. (Foto: Spoorwegmuseum)In de digitale Vriendendienst van december heeft u het enthousiaste verslag van de eerste avond kunnen lezen en op 13 maart staat nu dat vervolg op het programma. Opnieuw zal Hans ons het nodige vertellen over twee karakteristieke goederenwagens: dit keer de dwarsliggerwagen (zie bijgaande foto) en de open goederenwagen. De restauratie van de dwarsliggerwagen is mede mogelijk gemaakt door een substantiële financiële bijdrage van de Vrienden.
Niet aleen bijzonderheden over de wagens zelf komen aan de orde. Ook nu zal worden ingegaan op de inzet van deze wagens in de loop van de jaren. Het wordt ongetwijfeld weer een boeiende avond. U kunt uw belangstelling om er bij te zijn tot en met 10 maart kenbaar maken via het aanmeldingsformulier op de website.


Apeldoorn, spoor 1.Grote beurt voor de Kameel

De Kameel zal enige tijd niet in het museum te zien zijn. Er is gestart met de revisie van de eerste dieselmotor.

Onze website maakt gebruik van systeem cookies! Deze dienen alleen ter optimalisatie van het functioneren van de site. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.