Oproep

Categorie: Oproep Spoorwegmuseum Gepubliceerd: woensdag 05 September 2018

Laat het Spoorwegmuseum tot leven komen


Het leukste museum van Nederland zoekt vrijwilligers die onze collectie kunnen laten schitteren. Heb je interesse in het spoor, heb je twee rechterhanden en vind je het belangrijk dat bezoekers een topervaring krijgen, neem dan contact met ons op.


Het Spoorwegmuseum is trots op zijn vrijwilligers. We zijn zeer dankbaar dat we een lange traditie hebben van mensen die ons willen helpen. In ons team zijn nu plekken vrijgekomen: we zoeken onder meer vrijwilligers die zich op onze techniekcollectie willen storten. Daarin zitten bijvoorbeeld ons seinhuis met klassieke mechanische installatie en onze draaischijf. Ervaring is zeker geen vereiste, wel enthousiasme en de wil om te leren.


Wat ga je doen: demonstreren, onderhouden, schoonmaken, herstellen.

WE ZOEKEN:
- Mensen die onze collectie willen demonstreren. Je leert bijvoorbeeld wat een seinwachter vroeger deed en je laat dat aan onze bezoekers zien.
- Mensen die onze collectie willen onderhouden. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat een wissel operationeel blijft, of dat de draaischijf er tip-top uitziet.

WE BIEDEN:
- De plek om je spoorliefde te laten groeien en bloeien
- Een leuke werkplek met fijne collega’s
- Kansen om nieuwe dingen te leren
- Goede begeleiding met ruimte voor eigen ideeën
- Een onkostenvergoeding en speciale activiteiten voor vrijwilligers

WE VRAGEN:
- Dat je regelmatig inzetbaar bent
- Dat je verantwoordelijk omgaat met de collectie
- Dat je je gastvrij opstelt tegenover de bezoekers
- Dat je kunt samenwerken met je collega’s

Voor nadere informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Tuur Verdonck, conservator Techniek en Spoorweginnovatie, telefoon 030-2306241, of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spreekt het bovenstaande je aan, meld je dan aan voor een kennismaking!

Hits: 1269

Onze website maakt gebruik van systeem cookies! Deze dienen alleen ter optimalisatie van het functioneren van de site. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.