Artikelindex

 

De Blokpost

In de zomer van 2015 werd de Blokpost Arnhemsestraat, die op het grind op het achterterrein van het museum stond, verplaatst naar een nieuwe plek bij de spoorbomen. Sindsdien is er hard gewerkt om de Blokpost op te knappen en in te richten.

OpknapbeurtEen foto van de post van Kees van de Meene genomen op 16 april 1968. Een DE-III is net voorbij gereden.

De buitenkant is geschilderd en binnen heeft het huisje een inrichting gekregen gebaseerd op de oorspronkelijke situatie. Het originele bloktoestel was er bijvoorbeeld niet meer, maar in de collectie van Het Spoorwegmuseum bevond zich nog de bovenkant van een vergelijkbaar toestel, waarmee een “nieuw” bloktoestel is vervaardigd.  

Filmpje

In de Blokpost wordt een filmpje vertoond waar oud-werknemers vertellen over de gang van zaken in de post die oorspronkelijk afkomstig is uit Elst. De bezoekers van Het Spoorwegmuseum ervaren nu waar een Blokpost voor diende en wat het personeel zoal meemaakte bij de uitoefening van hun taken.

Bijdrage Vrienden

Het blokpostproject is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vereniging Vrienden van Het Spoorwegmuseum. De officiële (her)opening van de Blokpost zal vermoedelijk in het voorjaar van 2017 plaatsvinden.

Hits: 2571

Onze website maakt gebruik van systeem cookies! Deze dienen alleen ter optimalisatie van het functioneren van de site. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.