Presentatie door Roger van Boxtel

Roger van Boxtel (foto: Peter van de Vlist).Regelmatig worden voor de leden van de Vereniging presentaties georganiseerd. De aankondiging daarvan gaat dan via de digitale Vriendendienst die wordt toegestuurd aan die Vrienden waarvan wij het emailadres hebben en natuurlijk op de website en onze facebookpagina. In de binnenkort te verschijnen Vriendendienst volgt een uitgebreid(er) verslag van deze avond.Foto: Peter van der Vlist.

Al geruime tijd was aangekondigd dat woensdag 3 oktober Roger van Boxtel, "de eerste man bij de Spoorwegen", het een en ander zou komen vertellen over de actuele situatie bij NS en de toekomstplannen. In zijn verhaal ging Van Boxtel in op de huidige stand van zaken bij NS, noemde de groei in het aantal reizigers, de forse investering in de aanschaf van rollend materieel en de toekomstplannen met betrekking tot versnelling van internationale verbindingen. Recent was er wat dat betreft succes geboekt bij het overleg met o.a. de DB over de Intercity naar Berlijn. Over het Museum zei Roger van Boxtel dat hij het een geweldig museum vindt.
Ook intern NS wordt gesproken over de toekomstplannen van het Museum. Foto: Peter van der Vlist.Het is volgens hem een huis waar niet alleen gekeken moet worden naar het verleden maar waar je ook moet tonen hoe de toekomst van het reizen per trein zal zijn. Het was een zeer interessante en verhelderende avond, niet in de laatste plaats door de enthousiaste wijze van vertellen door Van Boxtel. Aan het eind konden de aanwezigen hun vragen kwijt waarbij het de gastspreker niet kwalijk werd genomen niet meteen te weten wat met de aanduiding 1201 werd bedoeld. Die deskundigheid was volop in de zaal aanwezig. Roger van Boxtel vond het ontzettend leuk om met de Vrienden in gesprek te zijn geweest en kreeg als dank voor zijn aanwezigheid uit handen van voorzitter Richard Weurding die de avond modereerde het mooie boek 'Sporen van Smaragd'.


 

Onze website maakt gebruik van systeem cookies! Deze dienen alleen ter optimalisatie van het functioneren van de site. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.